VDH ook niet op 100 meter

Gerard (RedFever007)
Pieter van den Hoogenband zal zeer waarschijnlijk niet in actie komen op de 100 meter vrij. De olympisch kampioen is nog steeds ziek. Jacco Verhaeren hoopt dat de zwemmer wel fit is voor de estafette, later deze week. Woensdag kwam 'VDH' nog wel in actie op de 200 vrij maar stelde daarin teleur.

"In vergelijking met woensdag gaat het nu zelfs minder met hem. Voor de 100 vrij is het denk ik over. Ik hoop voor hem en voor de ploeg dat hij later in de week nog in actie kan komen op de estafette. Maar hij moet eerst helemaal beter worden", aldus Verhaeren.

In Eindhoven was gehoopt op een confrontatie tussen de Nederlandse zwemmer en zijn concurrenten. De Zweed Stefan Nystrand, de Italiaan Filippo Magnini en de Fransman Alain Bernard zullen tijdens de Olympische Spelen in China de voornaamste concurrentie vormen voor VDH.

De coach van Van den Hoogenband hoopt er het beste van. "We doen alles wat we kunnen om te zorgen dat hij opknapt. Maar we zijn eigenlijk machteloos. We kunnen alleen maar afwachten."