Nieuw tenue voor Nederlands elftal

Ermin (TheClown1)
Het Nederlands elftal zal tijdens de Euro 2008 in een nieuw tenue spelen. Het tenue, dat ontworpen is door de Nike-ontwerper Thomas Walker, is eigentijds, stijlvol en voorzien van details die naar de Nederlandse historie en traditie verwijzen.

Het tenue vertoont geen grote veranderingen ten opzichte van het huidige tenue. Een oranje shirt, witte broek en blauwe sokken is het tenue waarmee het Nederlands elftal op Euro 2008 zal aantreden. “We zijn verder gegaan met de lijn van traditionele maar elegante ontwerpen die we in 2006 hebben ingezet”, verduidelijkt Nike-ontwerper Walker. “Tegelijkertijd wilden we het tenue een uitstraling geven die de toekomst van het Nederlandse voetbal reflecteert.”

Ten opzichte van het huidige shirt is een verandering doorgevoerd. Het kraagje is vervangen door een moderne V-hals. Op de linkerkant is de nationale driekleur aangebracht, de rechterkant van de boord is wit. De sokken zijn lichter in kleur dan voorheen, er is gekozen voor nassaublauw. Op de achterkant van het shirt, net onder de nek is het woord 'Nederland' te zien. Op de linkerborst is het logo van de KNVB geplaatst, op de rechterborst prijkt het Nike-logo. Volgens de ontwerper zorgt het geheel voor een moderne uitstraling.

De eerste regels van het Wilhelmus zijn subtiel in het shirt verwerkt. Dit is al eerder gedaan in het lichtblauwe uitshirt. "Wilhelmus van Nassouwe, ben ik, van Duitsen Bloed, den Vaderland getrouwe, blijf ik tot in den dood", is te vinden aan de binnenzijde van de kraag.

De nieuwste innovaties van Nike op het gebied van sportkleding zijn gebruikt in het nieuwe shirt. Het shirt heeft een nieuwe pasvorm, 'dynamic fit', gekregen wat er voor zorgt dat het shirt strakker zit. De ontwerper heeft voor het vertrouwde Nike Dri-FIT materiaal gekozen, dit materiaal zorgt voor betere afvoer van vocht zodat shirts en broekjes niet gaan plakken.