Holland Acht is gered

Sjors (Sj0rSz)
De Holland Acht is van de financiële problemen verlost. Diverse sponsoren van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) en een aantal bedrijven hebben ervoor gezorgd dat de benodigde 60.000 euro bij elkaar werd gelegd.

De roeiers van de Holland Acht kwamen in geldnood, nadat kwalificatie voor de Olympische Spele was mislukt. Dit gebeurde tijdens het WK roeien in München. Het NOC*NSF was daarna van mening dat de ploeg, door de prestatie in de Duitse stad, geen medaillekandidaat was. Dit resulteerde uiteindelijk in het ontvangen van een lager bedrag dan in eerste instantie werd gedacht.

Begin februari nam een hoofdsponsor van de KNRB het initiatief om een actie op te zetten. Bedrijven kregen dan de mogelijkheid om zich aan te melden als 'supporter' van de Holland Acht en moesten dan 3.000 euro doneren. Het bedrag kwam uiteindelijk uit op 60.000 euro.

Met dit geld kan de Holland Acht een volledig trainingsschema gaan afwerken. De ploeg heeft overigens nog één kans om plaatsing voor de Spelen in Peking af te dwingen. Van 15 tot en met 18 juni worden in het Poolse stad Poznan de laatste kwalificatiewedstrijden gehouden.