Ook De Jong mist topper tegen PSV

Sjors (Sj0rSz)
Adrie Koster kan woensdagavond, tijdens de topper tussen Ajax en PSV, geen beroep doen op Siem de Jong. De middenvelder van de Amsterdamse formatie heeft nog teveel last van een blessure aan zijn lies. Deze liep hij afgelopen weekend, tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II, op.

De Jong is niet de eerste speler die Ajax ziet afhaken. Eerder werd al bekend dat Gabri de komende twee weken niet mag spelen. Een onderzoek in het ziekenhuis wees namelijk uit dat de middenvelder een hamstringblessure heeft. Hierdoor mag hij tenminste twee weken niet in actie komen.

Rasmus Lindgren keert weer terug in de selectie van Ajax. Afgelopen weekend moest de Zweed nog verstek laten gaan, maar trainer Koster kan woensdag weer beroep doen op de speler.

De oefenmeester van de Amsterdamse club wilde overigens nog niet zeggen hoe hij PSV gaat bestrijden. "Daarvoor is de wedstrijd te belangrijk. Ik ga dus niet zeggen of we met drie of vier verdedigers beginnen. Maar het lijkt me duidelijk dat we gaan aanvallen. Wij moeten winnen. Alleen dan hebben we nog een goede kans om kampioen te worden. Daarnaast moeten we ook weinig mogelijkheden weggeven. PSV heeft vaak aan een kans voldoende. Dat hebben we dit seizoen al een keer gemerkt"