Verbeek: "De wissel pakte goed uit"

Sjors (Sj0rSz)
SC Heerenveen is er vrijdag ternauwernood in geslaagd om van FC Groningen te winnen. Gert-Jan Verbeek, trainer van de Friezen, zag dat zijn ploeg diep moest gaan om de drie punten binnen te halen.

"Het moest van ver weg komen, maar uiteindelijk pakt de wissel heel goed voor ons uit," aldus Verbeek. De oefenmeester refereerde hiermee naar de inbreng van Paulo Henrique, die Gianni Zuiverloon verving. "Ik moest wat doen, want aan een gelijkspel hadden we niets"

Ron Jans, trainer van FC Groningen, gaf Verbeek een compliment, vanwege de eerdergenoemde wissel. "Er zijn niet veel clubs die bij een 0-0 stand vlak voor tijd en op bezoek bij FC Groningen nog een extra spits inbrengen. Dat vind ik wel mooi," aldus de trainer van FC Groningen. Toch was hij minder gelukkig over de wijze waarop zijn mannen het doelpunt weggaven. "Dom."

Verbeek liet daarop volgen dat hij respect had voor de wijze waarop het gehavende FC Groningen zich tegen SC Heerenveen verweerde. "Ze moesten er veel energie in steken en we rekenden er op dat het lijntje een keer zou knappen. Maar in de tweede helft gooiden ze er nog een schepje bovenop."