Ook Nijland haakt af voor SC Heerenveen

Sjors (Sj0rSz)
Ron Jans heeft in aanloop naar het duel met SC Heerenveen opnieuw een tegenslag moeten incasseren. Aanvaller Stefan Nijland is namelijk afgevallen voor het duel met de Friezen. De speler heeft te veel last van zijn enkel.

Afgelopen woensdag viel Nijland tijdens de training uit met klachten aan zijn enkel. Donderdag bleek dat deze kwetsuur niet voldoende was hersteld om de training te hervatten. Kort daarop besloot men om de aanvaller buiten de selectie voor het treffen met SC Heerenveen te laten.

Eerder werd al bekend gemaakt dat ook Marcus Berg komend weekend nog niet van de partij is. De Zweed heeft al een aantal weken last van zijn rug en kan daarom niet in actie komen. Aanstaande zaterdag zal de speler naar Zweden afreizen. De bondsarts van de Zweedse nationale ploeg zal hem dan aan een onderzoek onderwerpen.

Verder kan de Groningse formatie ook nog niet over Paul Matthijs (voet), Ondrej Svejdik (heup), Evgeniy Levchenko (kuit), Koen van de Laak (hoofd), Martijn Meerdink (enkel) en Martijn van der Laan (knie) beschikken. Direct gevolg is dat Robert Pomstra en Rogier Krohne, spelers van Jong FC Groningen, aan de selectie zijn toegevoegd.