Uitslag Real Madrid - Espanyol

Maikel (WeebI)
Niet alleen in de Eredivisie stonden toppers op het programma, ook in de Spaanse Liga. Morgen treffen de nummers twee en drie elkaar, vandaag trad Real Madrid aan tegen Espanyol.

Real Madrid had vooraf een voorsprong van vijf punten op FC Barcelona, de stadsgenoot van nummer vijf Espanyol. Een slechte week voor de Koninklijke leek een minstens zo slecht eind te krijgen toen Espanyol in het begin de betere bleek. Na een half uur spelen resulteerde het overwicht van de bezoekers in een treffer van Valdo. De Madrilenen leken wakker geschud en kozen abrupt de aanval. Doelman Carlos Kameni kon een kans van Julio Baptista nog keren, maar even later was het toch raak toen Gonzalo Higuaín met zijn knie het net vond.

In de tweede helft mochten Royston Drenthe en Wesley Sneijder invallen. Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben zijn nog altijd geblesseerd. Kameni kon lange tijd voorkomen dat Real de leiding zou nemen, maar toen Daniel Jarque een strafschop veroorzaakte, kon de Kameroense goalie het schot van elf meter van Raúl niet meer keren. Het was het tweehonderdste competitiedoelpunt van de aanvoerder. In de slotfase was de beslisser dichterbij dan de gelijkmaker, maar uiteindelijk zou geen van beide tegen de touwen gaan. Wel zou Raúl Tamudo van Espanyol nog rood krijgen. Real loopt uit naar acht punten, Barcelona moet echter morgen nog tegen Villarreal spelen.

Real Madrid CF - RCD Espanyol 2-1
29' Valdo 0-1
43' Gonzalo Higuaín 1-1
72' Raúl González 2-1 (Pen)
90+4' Raúl Tamudo (Espanyol/2x geel)