Marco van Basten gepresenteerd bij Ajax

Gerbert (Tackleberry)
Marco van Basten is vandaag officieel gepresenteerd als trainer bij Ajax. Van Basten zal, samen met assistenten John van 't Schip en Rob Witschge, vier jaar de scepter zwaaien bij de Amsterdamse club.

Waar Van Basten eerder zich toe leek te leggen op aantrekkelijk voetbal, luidt zijn doel nu anders. "Prijzen pakken, meedoen om het landskampioenschap. Dat soort doelstellingen horen bij Ajax", aldus de oud-speler van Ajax. "We hebben een contract voor vier seizoenen. Dat geeft tijd en ruimte, maar we willen ook meteen presteren", vervolgt hij.

De komende tijd zal de leermeester zich gaan richten op het zoeken naar nieuwe spelers. "Ik ga niet zeggen hoe veel we mogen besteden. Maar reken maar dat we een aantal goede spelers kunnen halen." Maar ook het behouden van een aantal spelers staat hoog op het verlanglijstje. "Ik ga er alles aan doen om bijvoorbeeld Klaas-Jan Huntelaar en John Heitinga te behouden. Ik heb ook absoluut nog geen afscheid genomen van Edgar Davids. Hij speelde vorig seizoen in de tweede helft van het seizoen heel goed. Als hij dat niveau in de toekomst weer haalt, dan kunnen we Edgar er zeker heel goed bij hebben."