[NFL] Favre stopt ermee

Matthias (Veritaz)
Brett Favre heeft een einde gemaakt aan zijn NFL-carrière. De quarterback van de Green Bay Packers heeft maandagavond aan zijn coach, Mike McCarthy, laten weten dat hij niet terug zal keren als de belangrijkste man bij de Packers.

Het besluit komt niet als een enorme verrassing. Favre dacht vorig jaar al aan stoppen, maar besloot toch nog een jaar door te gaan. Met succes overigens, de Packers hadden een prima seizoen en verloren pas in de NFC Championship wedstrijd van de New York Giants. De Packers hoopten daarom dat Favre nog door zou gaan, maar tevergeefs zo blijkt nu. Zijn plek bij de Packers zal hoogstwaarschijnlijk overgenomen worden door tweede quarterback Aaron Rodgers.

Favre heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. In de zestien jaar die hij bij de Packers speelde is hij drie keer NFL MVP geweest en heeft hij twee keer in de Super Bowl gestaan waarvan hij er een heeft gewonnen. Ook heeft hij enkele NFL records in handen, onder andere de meeste touchdowns (442), meeste yards (61,655) en meeste overwinningen als startende quarterback (160). Ook heeft hij een iets minder prettig record in handen, namelijk de meeste interceptions (288).