Van Marwijk nieuwe bondscoach

Matthias (Veritaz)
Eindelijk is het dan officieel: Bert van Marwijk wordt na het EK van 2008 de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Van Marwijk heeft bij de KNVB een contract getekend dat hem tot het WK van 2010 aan Oranje verbindt.

De KNVB en Van Marwijk hebben de afgelopen weken veel onderhandeld en zijn uiteindelijk tot een overeenkomst gekomen. De huidige trainer van Feyenoord krijgt de taak om Oranje naar het WK van 2010 te loodsen. Nederland zal het in de kwalificatie opnemen tegen Schotland, Noorwegen, Macedonië en IJsland.

Van Marwijk is erg blij met zijn nieuwe baan als bondscoach. "Dit is toch het hoogste dat je als trainer kunt bereiken", aldus de 55-jarige oefenmeester. "Het is een mooi vooruitzicht en een grote uitdaging te kunnen werken met de beste spelers van Nederland. Het komt bovendien op een juist moment gezien mijn leeftijd. En als zo'n kans zich voordoet, dan moet je 'm ook grijpen".

Ook KNVB-directeur Henk Kesler verheugt zich op de komst van Van Marwijk. "We zijn erg blij en content dat we er met elkaar zijn uitgekomen", aldus Kesler. "Zoals eerder gezegd, stond Bert vanaf het begin op ons lijstje. Hij heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend."