[NBA] Lakers in verlenging langs Mavericks

Ermin (TheClown1)
In een uitverkocht Staples Center traden de Los Angeles Lakers op tegen de Dallas Mavericks. Het beloofde zeker geen makkelijke avond te worden voor de thuisploeg. De Lakers hadden dan ook een verlenging nodig om met 108-104 van de Mavericks te winnen.

De grote sterren van de avond zorgden voor een spektakel. Kobe Bryant scoorde 52 punten voor de ploeg uit Los Angeles terwijl Dirk Nowitzki er 30 maakte voor de Mavericks. Bryant was niet te stoppen. Coach Avery Johnson van de Mavericks probeerde alles. Op een gegeven moment stonden zelfs drie spelers van de Mavs Bryant te dekken. Bryant had een oplossing voor alles. Voor alles behalve zijn vrije worpen in de eerste helft. Hij schoot maar vijf van zijn twaalf vrije worpen raak in de eerste helft, maar herstelde zich in het vierde kwart en de verlenging door 15 vrije worpen raak te schieten. Bryant eindigde met een score van 52 punten. Nowitzki, die moeite had om zijn schot te vinden tijdens de wedstrijd, maakte het helemaal goed aan het eind van de wedstrijd.

Met nog maar twee seconden te gaan, staan de Mavs met 93-90 achter. Jason Kidd, de point guard van de ploeg uit Dallas, brengt de bal bij Nowitzki, die bij de driepuntslijn staat. Die denkt niet na en schiet raak. De stand is gelijk en een verlenging zal deze wedstrijd beslissen. In de verlenging is Kobe Bryant maar uit op één ding, de overwinning. ABC, de Amerikaanse zender die de wedstrijd live liet zien, besloot vóór de wedstrijd Bryant te voorzien van een microfoon. Dit kwam goed uit tijdens een time-out in de verlenging. Je hoort Bryant naar zijn teamgenoten schreeuwen: "I aint losing this game."

Kidd, die overkwam van de New Jersey Nets, had de wedstrijd in het voordeel van de Dallas Mavericks kunnen beslissen. In de laatste seconden van de verlenging ging hij omhoog voor een lay-up. Hij scoorde terwijl Gasol, de center van de Lakers, een fout op hem maakte. Kidd had nog recht op een vrije worp. De score stond op dat moment 106-104 in het voordeel van de Lakers. Als Kidd de vrije worp gescoord had, was er nog een kleine kans voor de Mavs maar het noodlot sloeg toe. Kidd miste de vrije worp en Lamar Odom had de rebound. Odom mocht nu aan de andere kant twee vrije worpen nemen. Hij miste ze allebei maar Bryant pakte die rebound en scoorde, hetgeen de eindstand bracht op 108-104 voor de Lakers.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersDallas Mavericks108-104
Cleveland CavaliersChicago Bulls95-86
Boston CelticsAtlanta Hawks98-88
Indiana PacersMilwaukee Bucks128-106
New Jersey NetsSan Antonio Spurs83-93
Washington WizardsNew Orleans Hornets101-84
Charlotte BobcatsToronto Raptors110-98
Minnesota TimberwolvesSeattle Sonics108-111
Houston RocketsDenver Nuggets103-89
Golden State WarriorsPortland Trailblazers110-104
Sacramento KingsMiami Heat120-109