De Jongh wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Stefan (sportfreak)
Steven de Jongh is de winnaar geworden van Kuurne-Brussel-Kuurne. Onze landgenoot klopte in de sprint een andere Nederlander, Raborenner Sebastian Langeveld.

Met de wind in de rug lag het tempo in het begin van de wedstrijd erg hoog. Hierdoor was pas na 85 km de eerste serieuze ontsnapping. Negen renners gingen op avontuur, maar groot werd de voorsprong nooit. Quick-Step, de ploeg van Tom Boonen, liet het gat niet groter worden dan 1.43. De ploeg wou na kleurloze vertoning gisteren in de Omloop het Volk wat goedmaken en reed het gat snel dicht.

Bij de beklimming van de Oude Kwaremont reed Quick-Step renner Gert Steegmans hard door waardoor er een kopgroep van 21 renners ontstond. Hierin zaten alle Quick-Step renners, behalve de na acht kilometer gevallen Paolo Bettini. Verschillende renners, Waaronder Juan-Antonio Flecha en Karsten Kroon, probeerden met een demarrage de Quick-Step ploeg uit elkaar te rijden. Men slaagde hier echter niet in. Uiteindelijk was het Sebastian Langeveld die vier kilometer voor de finish weg reed. Hij kreeg Steven de Jongh, ook van Quick Step mee.

Met onder meer ploeggenoot Boonen in de achtervolgende groep nam De Jongh niet over en moest Langeveld al het kopwerk alleen doen. In de sprint bleek De Jongh vervolgens de sterkste.