FOK!: Charlton beste Engelsman ooit

Maikel (WeebI)
Sir Bobby Charlton mag zich volgens de FOK!-users de beste Engelse voetballer aller tijden noemen. In de finale van het forumtoernooi versloeg hij Gordon Banks.

Charlton, die tijdens zijn carrière de beruchte vliegramp van Manchester United overleefde, won meerdere prijzen met diezelfde club. Tevens won hij - net als zijn opponent in de finale Gordon Banks - het wereldkampioenschap in 1966. Banks was doelman van Engeland, dat in 1966 zo succesvol was. Voor velen is er nooit een betere keeper geweest dan hij. In de finale liet Charlton echter geen spaan heel van de goalie: het werd 16-6.

In de halve finales waren beide heren nog te sterk voor legendes Bobby Moore en Sir Stanley Matthews. Charlton nam het op weg naar de finale succesvol op tegen onder meer zijn broer Jack Charlton en Dixie Dean. Gordon Banks wist onder anderen collega-doelman Peter Shilton en Gary Lineker af te troeven. Tevens waren de twee respectievelijk Glenn Hoddle en Jimmy Greaves de baas in de kwartfinales.

Gerd Müller werd eerder al gekroond tot beste Duitser. Op dit moment is de verkiezing tot beste Braziliaan in volle gang. Hierna komen Argentinië, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en de overige landen nog aan de beurt. Vervolgens gaan alle halve finalisten onder elkaar uitmaken wie nu echt de beste was of is.