De Mos: "Moeite om bij te blijven"

Sjors (Sj0rSz)
Vitesse is er vrijdagavond niet in geslaagd om van VVV-Venlo (1-3) te winnen. De trainer van de ploeg uit Arnhem, Aad de Mos, concludeerde na afloop van de wedstrijd dat zijn manschappen moeite hadden om de klap van de twee snelle tegengoals te verwerken.

"Ik vond dat wij bij de eerste goal, de gegeven strafschop, goed weg kwamen met de gele kaart voor Sprockel. Dan wordt het al snel 2-0 en gaan we tegen onszelf voetballen", liet De Mos in een reactie weten. "In de rust moest ik ingrijpen en heb ik het systeem gewijzigd in 4-2-3-1. We moesten wat geluk hebben voor het doel, maar de bal viel niet goed of de keeper, die vandaag een 8 of een 9 verdiende, stond in de weg."

De oefenmeester vervolgde met de woorden: "Ook vandaag was weer een ijkpunt voor de ploeg. We hebben moeite om bij te komen en als we er weer staan en de kans hebben om nog hoger te komen, gaat het mis. De overige uitslagen worden de rest van het weekend belangrijk. Voor ons volgen nu nog zeven finales."

De Mos was overigens lovend over het spel van Juan Gonzalo Lorca. "Ik was vanavond zeer tevreden over hem. Er zit zeker potentie in die jongen en wij hebben de intentie om die potentie binnenshuis te houden."