Cottbus - VfB Stuttgart wijkt voor wind

Sjors (Sj0rSz)
De wedstrijd tussen Energie Cottbus en VfB Stuttgart, die voor dit weekend op het programma staat, gaat niet door. De aanleiding hiervoor is de storm die morgen in de loop van de dag over Duitsland zal trekken.

De storm, die ook al als orkaan wordt gekenmerkt, zal met snelheden van 130 kilometer per uur Cottbus razen. De Duitse autoriteiten durven geen risico te nemen en hebben inmiddels een weeralarm afgegeven. Kort daarna besloot de Duitse gemeente om het duel te schrappen, omdat het stadion van de club onder het beheer van de stad valt.

"We hebben vanuit het belang van de toeschouwers gehandeld," lichtte Lothar Nicht, gemeentewoordvoerder van Cottbus, toe. "Bij deze windsnelheden bestaat er gevaar voor lijf en leden, en daarom is het doorgaan van de 'Bundesligaspiel' niet verantwoord."

Horst Heldt, technisch directeur van VfB Stuttgart, was blij met de keuze van Cottbus. "Het is belangrijk dat de wedstrijd onder reguliere omstandigheden kan worden gespeeld en dat de veiligheid van de deelnemers gewaarborgd is. Anders heeft spelen geen zin."