In april weer tests met slicks

Dennis (dennistd)
De Formule 1-teams zullen in april weer gaan testen met slicks. De FIA wil deze profielloze banden in 2009 weer invoeren. De tests vinden plaats van 14 tot 17 april op Barcelona, aldus Bridgestone.

"We gaan vol vertrouwen naar de eerste race in Melbourne", zei technisch manager Tetsuro Kobayashi van Bridgestone. "We hebben de banden maar een klein beetje veranderd ten opzichte van de banden die we vorig seizoen gebruikten, dus in principe weten de teams en de coureurs hoe zij onze banden het beste kunnen gebruiken. We hebben de nieuwe wagens van de teams op verschillende circuits aan het werk gezien en we zijn geen problemen met de banden tegengekomen."

Over de verschillen met de banden die in december werden getest, zei Kobayashi: "De constructie van de banden is iets veranderd, ter verbetering van de veiligheid. Deze veranderingen zijn niet van invloed op de afstelling van de auto of het gevoel van de coureur, dus de gegevens die de teams vorig seizoen hebben verzameld, kunnen dit jaar ook gewoon worden gebruikt. Voor volgend jaar staan er grotere veranderingen gepland. Om die reden gaan we in april ook weer met slicks testen."