Llodra wint ABN AMRO WTT

Stefan (sportfreak)
MIchael Llodra mag zich de winnaar noemen van het ABN Amro World Tennis Tournament. Hij klopte in de finale Robin Söderling.

Het toernooi in Rotterdam was al voor de kwartfinales ontdaan van alle acht de geplaatste spelers, onder wie Rafael Nadal en Nikolai Davidenko. Iets wat sinds 2000 pas twee keer was voorkomen op een ATP toernooi. in 2002 in Buenos Aires en in 2006 in Nottingham.

De finale van vandaag erg spannend en beide spelers hadden moeite door elkaar service heen te breken. dit resulteerde in een tiebreak in de eerste set, deze werd met 7-3 gewonnen door Söderling. Tijdens en na de tweede set liet Llodra zich behandelen aan pijnlijke hamstrings, rug en vinger, maar pakte desondanks de set met 6-3. De derde set verliep zonder breaks waarna de tiebreak met 7-4 gewonnen werd door Llodra.

"Het is een ongelooflijke week geworden. Toen ik de loting zag dacht ik hier hooguit een of twee rondjes te overleven", aldus de 27-jarige winnaar, die na Nicolas Escudé en Cedric Pioline de derde Fransman is die het toernooi van Rotterdam wint. Ook toernooidirecteur Richard Krajicek is tevreden. "Het was een spannende en kwalitatief hoogstaande finale. Daarbij hebben we hier het op één na hoogste bezoekersaantal ooit getrokken." Er kwamen de afgelopen week 105.000 toeschouwers naar Ahoy'.