Haase treft Murray in 1e ronde Ahoy'

Stefan (sportfreak)
Robin Haase moet het in de eerste ronde van het ABN-Amro toernooi in Ahoy' opnemen tegen Andy Murray. De Brit is als zesde geplaatst.

Murray is in vorm, hij bereikte vandaag nog de finale van het toernooi in Marseille. Raemon Sluiter, die na het toernooi in Rotterdam zijn carrière beëindigd, neemt het in de eerste ronde op tegen Michael Llodra. Sluiter was tevreden met de loting: "Hij staat niet op mijn lijstje van vijf spelers waar ik liever niet tegen tennis in de eerste ronde." Sluiter zei tevens dat Murray daar wel stond, reagerend op de loting van Haase.

De als eerste geplaatste Rafael Nadal neemt het in de eerste ronde op tegen Dmitri Toersoenov. Nikolaj Davidenko, als tweede geplaatst, treft een qualifier. Een loting waarmee ook toernooidirecteur Richard Krajicek tevreden mee is. "Het is wel oké, vooral Raemon heeft een gunstige loting. Haase krijgt het moeilijk, Murray staat bij mij op mijn lijstje van spelers die ik de halve finale zie halen, misschien wel de finale."

Krajicek had maar één grote wens voor de loting. "Ik wilde per sé niet dat Nadal tegen Sluiter lootte. Ik had Sluiter namelijk al beloofd dat hij dinsdagavond zou spelen, terwijl ik Nadal had beloofd dat hij op woensdagavond mocht starten. Dinsdag speelt namelijk zijn favoriete voetbalclub Real Madrid in de Champions League tegen AS Roma, en dat wil hij graag zien. Als ze tegen elkaar hadden geloot, had ik één van de twee teleur moeten stellen. Die keuze hoef ik nu gelukkig niet te maken."