Bahamontes: "Boycot Tour zonder Contador"

Sjors (Sj0rSz)
Frederico Bahamontes, voormalig winnaar van de Tour de France, is van mening dat Spaanse renners de ronde moeten boycotten als Alberto Contador en Astana niet mogen starten. De voormalig bergkoning riep daarom op tot solidariteit.

"Laat de Tour onze Contador thuis, dan moeten alle Spanjaarden maar het lef hebben om weg te blijven van de Tour. Ik weet waarom de Fransen Contador liever niet zien. Dan is de schade in de bergritten niet te groot, en dat komt dat land goed uit nu ze niet langer grote namen hebben", aldus Bahamontes.

Vorige week liet de ASO, de organisatie die voor de Ronde van Frankrijk verantwoordelijk is, nog weten dat het nog niet duidelijk is of Contador aan de start mag verschijnen. Vorig seizoen was zijn huidige werkgever Astana betrokken bij een aantal dopingschandalen. "We selecteren geen individuele rijders maar teams," liet voorzitter Patrice Clerc toen weten. "Geef ons de tijd om daar rustig een besluit over te nemen."

Astana kreeg vorige week overigens het bericht dat ze niet in de Giro d'Italia mag starten. Hetzelfde geldt voor Team High Road, het voormalige T-Mobile.