'Racisme tijdens testdag overdreven'

Dennis (dennistd)
Volgens de algemeen directeur van het Circuit de Catalunya, Ramón Praderas, is het racisme dat afgelopen weekend tijdens de testsessies plaatsvond flink overdreven door de media. In een interview met de Spaanse krant AS verklaarde hij dat slechts tien van de 55.000 fans zich misdroegen.

Op de vraag wanneer het racisme plaatsvond en hoeveel mensen eraan meededen, antwoordde Praderas: "Afgelopen vrijdag heeft een groep van tien mensen met een megafoon dingen geschreeuwd naar Lewis Hamilton. We hebben meteen twee van de groep van het circuit gestuurd, we hebben de tribune voor de McLaren-garage afgesloten en we hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er zaterdag geen herhaling plaats zou vinden."

"Het probleem was hiermee opgelost. Het gedrag van deze tien mensen was ook zeker niet representatief voor de 55.000 mensen die zich gedroegen en drie dagen lang genoten hebben. Het gedrag van tien of vijftien is uit haar context gehaald en hiermee zijn we het zeker niet mee eens. Natuurlijk zijn we tegen racistische uitingen en we willen hier in de toekomst ook zeker geen herhaling van zien."