KNVB straft FC Lisse en Ter Leede zwaar

Michel (methodmich)
De KNVB heeft de zaterdaghoofdklassers FC Lisse en Ter Leede een fikse straf gegeven. Beide clubs krijgen liefst drie punten in mindering.

De verenigingen, uitkomend in de zaterdaghoofdklasse A, hebben tijdens hun onderlinge duel op 1 december 2007 enkele KNVB-regels overtreden. Daarom legt de bond de clubs de zware straf op. Tijdens de wedstrijd was er een vechtpartij tussen spelers van beide elftallen, die tijdens een afkoelingsperiode ook in de catacomben zou zijn doorgegaan. Verder werd er vuurwerk afgestoken en zou de veiligheid van supporters en spelers niet gegarandeerd zijn geweest.

Naast de puntenstraf krijgen beide clubs 400 euro boete. FC Lisse krijgt ook nog eens 300 euro boete extra wegens herhaald overtreden van de ordemaatregelen, terwijl Ter Leede voor diezelfde overtreding nog eens een voorwaardelijke boete van 100 euro kreeg. Bovendien is zowel FC Lisse als Ter Leede voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd tot 1 januari 2009. Er is een mogelijkheid beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

Eerder dit seizoen deelde de KNVB al puntenstraffen uit aan Noordwijk, Spakenburg, Kloetinge, Katwijk en Ter Leede. Laatstgenoemde club had dit strafpunt afgelopen weekend juist weer teruggekregen na een succesvolle beroepszaak.