[Upd] Lindgren naar Ajax

JJdJ1984
Ajax zal naar alle waarschijnlijkheid morgen Rasmus Lindgren presenteren. De Zweed zal FC Groningen inruilen voor opnieuw een plaats in de selectie van Ajax.

De tussentijdse overgang is opvallend te noemen, omdat Lindgren eerder gedwongen afscheid moest nemen in Amsterdam. De Zweed werd te licht bevonden door de technische staf van de Amsterdammers.

Voor FC Groningen is het opnieuw een tegenslag. Na eerder Luis Suárez en Bruno Silva te hebben verloren aan Ajax staat nu het vertrek van Lindgren voor de deur.

Update 23:44 uur

FC Groningen heeft bekend gemaakt dat Rasmus Lindgren per direct vertrekt naar Ajax. De Zweedse middenvelder had nog een contract tot 2010 waarin een gelimiteerde transfersom van 2,5 miljoen euro was vastgelegd. Van die optie hebben de Amsterdammers gebruik gemaakt.

Algemeen directeur Hans Nijland is uiteraard niet blij met het vertrek van Lindgren. "Bijzonder vervelend, want Rasmus was voor ons een hele belangrijke speler. Maar vanwege de gelimiteerde transfersom was FC Groningen in deze transfer met handen gebonden."

Rasmus Lindgren is na Bruno Silva en Luis Suárez de derde speler FC Groningen-speler die naar Ajax vertrekt.