Uitslagen African Cup of Nations 26/01/2008

DJeNZe123
De tweede groepswedstrijden in groep C vonden gisteren plaats. Kameroen moest het opnemen tegen Zambia en won met ruime cijfers: 5-1. Daarna was het de beurt aan titelverdediger Egypte die het moest opnemen tegen Soedan. De wedstrijd werd door Egypte met 3-0 gewonnen.

Na bijna een half uur spelen was het Kameroen dat verdiend op voorsprong kwam. Geremi schoot een vrije trap knap binnen. De ruststand werd uiteindelijk nog 3-0 door doelpunten van Job en Emana. Bij beide doelpunten ging de Zambiaanse defensie in de fout. Na rust deden De Ontembare Leeuwen het wat rustiger aan, maar scoorden toch nog twee keer. Eto’o scoorde na ruim een uur spelen de 4-0 door een strafschop en Job mocht in de 83ste minuut zijn tweede doelpunt laten aantekenen door wederom een fout in de defensie van Zambia.

Egypte speelde een zeer matige partij tegen Soedan. Desondanks wonnen de Egyptenaren vrij eenvoudig. Na 27 minuten was het Hosni die middels een strafschop de 1-0 scoorde. Lang leek het erop dat dit ook de eindstand zou worden. Egypte wilde niet en Soedan kon niet. Uiteindelijk werd Aboutrika, ingevallen aan de kant van Egypte, de matchwinner. In het laatste kwartier scoorde hij nog twee keer. Dit bracht de uitslag op 3-0.

Door de winst op Zambia doet Kameroen weer helemaal mee in groep C. Woensdag moeten zij het opnemen tegen Soedan. Tegelijkertijd speelt Egypte tegen Zambia, beiden spelen ook voor een plek in de kwartfinale van de African Cup of Nations.

LandenGespeeldPuntenDoelsaldo
Egypte26+5
Kameroen23+2
Zambia23-1
Soedan20-6