[AO] Hewitt wint om half vijf 's nachts

Los-Royos
Lleyton Hewitt heeft de vierde ronde van de Australian Open bereikt. Hij wist in vijf sets (4-6,7-5, 7-5, 6-7 (4), 6-3) de Cyprioot Marcos Baghdatis te verslaan. Opvallend was dat de wedstrijd pas om half vijf 's nachts was afgelopen.

Doordat de wedstrijd tussen Federer en Tipsarevic langer duurde dan gedacht werd liep het dagprogramma nogal uit. Het avondprogramma, dat normaal gesproken om half acht begint, begon daardoor pas om half 10. Venus Williams wist snel af te rekenen met Sania Mirza waardoor de wedstrijd van publiekslieveling Hewitt nog kon beginnen om kwart over elf.

Tennissers mogen na elf uur 's avonds zelf bepalen of ze de wedstrijd uit spelen. Maar doordat het hele stadion vol zat om Hewitt aan te moedigen besloten de Australiër en de Cyprioot toch om de wedstrijd door te laten gaan.

Hewitt kon in de vierde set de wedstrijd al beslissen. De Australiër stond met 5-2 voor en kreeg zelfs een paar match-points. Baghdatis kwam echter terug en won de set in een tie-break.

In de vijfde set lieten beide spelers zien nog niet vermoeid te zijn en was er een ware strijd op het centre-court. De vijfde game duurde een kwartier en liep uiteindelijk uit in een break-punt voor Hewitt waarna hij de set en de wedstrijd won. In de volgende ronde speelt de Australiër tegen de als derde geplaatste Novak Djokovic.