McLaren na vertrek Fernando Alonso

vw_caddy
Lewis Hamilton heeft na een zwaar seizoen in 2008 een nieuwe teamgenoot in de persoon van Heikki Kovalainen. De vertrokken Fernando Alonso is volgens insiders goed in het ontwikkelen van de auto. Hoe verloopt dit nu bij McLaren na het vertrek van de Spanjaard?

De 26-jarige Alonso werd met Renault wereldkampioen in 2005 en 2006, en had met McLaren vorig jaar een winnende auto terwijl dat in 2006 totaal niet het geval was. Dat de Spanjaard dit seizoen weer succesvol kan zijn bewijst de tweevoudig wereldkampioen bij zijn rentree. Op het circuit van Jerez noteerde Alonso de afgelopen week direct de snelste tijd met de oude R27.

De succesvolle rentree van Alonso is voor Lewis Hamilton niet verbazingwekkend. "Renault is een sterk team dat zichzelf kan verbeteren. Vooral als de twee coureurs allebei goed werk leveren en samen werken kan het team zich goed ontwikkelen," aldus Hamilton. Op de vraag of McLaren het moeilijk gaat krijgen na het vertrek van Alonso antwoordt de Brit: "Het zal net als afgelopen jaar gaan. Heikki en ik hebben de verantwoordelijkheid om de auto te ontwikkelen en dat zal geen probleem voor ons worden."

McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa heeft wel moeite met het vertrek van zijn landgenoot. "Persoonlijk mis ik hem," zo verklaart De la Rosa. "Fernando draagt altijd veel bij aan een team: het is beter om hem wél in je team te hebben dan dat je het zonder hem moet doen en hij voor iemand anders uitkomt. We zullen echter wel wennen aan het feit zonder hem te moeten werken."