Van Marwijk: ''Ik schaam me kapot''

JJdJ1984
Bert van Marwijk was niet te spreken over het resultaat van het duel tussen Excelsior en Feyenoord. De Rotterdamse derby eindigde in een 2-1 overwinning voor de Kralingers.

"Ik ben ontgoocheld", verzuchtte hij. "Ik schaam me kapot. Ik heb hier geen woorden voor. Het is schandalig wat ik hier vanavond heb gezien. Dit kan natuurlijk niet."

Volgens de oefenmeester lag het vooral aan een slechte instelling. "Zeker in deze omstandigheden, met veel wind en regen moet je er direct staan als ploeg. Maar na elf minuten was het al 2-0 voor Excelsior. Het was zo afwachtend en apatisch bij ons. Ik heb hier even geen oplossing voor. Dit is in elk geval een heel slecht moment voor Feyenoord. De titel kunnen we voorlopig wel uit ons hoofd zetten."

Trainer Ton Lokhoff van Excelsior kon zijn geluk niet op na afloop van het duel. Toch was hij niet al te enthousiast over de overwinning. "De weg naar lijfsbehoud is nog lang, maar dit voelt wel even lekker." De ploeg van Lokhoff had het de laatste minuten van de wedstrijd moeilijk, mede door blessure gevallen van Aykut Demir (gebroken neus) en Ronald Graafland (knie). Vervangers Daniel Guijo-Velasco en Jörg van Nieuwenhuijzen weerden zich echter uitstekend.

"Knap dat we het hebben gered. Na Ajax hebben we nu ook Feyenoord op Woudestein verslagen. Dat is leuk en prima, maar het zijn pas bonuspunten als we ook van onze concurrenten gaan winnen. Dan hebben we echt iets aan deze onverwachte overwinningen."