Hamilton verlengt contract bij McLaren

Jan Willem (WEST)
Lewis Hamilton blijft tot 2012 bij McLaren. De vice-wereldkampioen heeft zijn contract met vijf jaar verlengd. Hamilton is sinds 1998 verbonden aan het McLaren team.

"Het is fantastisch dat Vodafone McLaren Mercedes mijn contract heeft verlengd tot 2012. Hoewel vorig seizoen mijn eerste jaar in de Formule 1 was met het team, ben ik al sinds 1998 verbonden met McLaren en Mercedes. Ik kan me goed voorstellen dat ik mijn hele carrière voor dit team rij," aldus de 23-jarige Brit.

Ron Dennis is tevreden over de contractverlenging van Hamilton: "Sinds de bekendmaking in 2006 heeft hij de verwachtingen meer dan overtroffen. Zelfs voor de mensen binnen het team die hem al jaren kenden. Gezien de prestaties heeft hij het financieel meer dan verdiend."

Ron Dennis vervolgde "De bekendmaking van vandaag houdt in dat de duur van onze relatie vijftien jaar gebonden is. Dat is volgens mij de langste samenwerking van een sportman en een team in de motorsport. Een geweldige prestatie voor iedereen, ook voor Anthony Hamilton, die tijdens de onderhandelingen erg vriendelijk was."

"Lewis is een bijzonder mens op persoonlijk en professioneel vlak. Het McLaren-team kijkt dan ook erg naar komend seizoen uit en we verwachten mede door de komst van Heikki Kovalainen een erg competitief jaar," besluit Ron Dennis.

Hamilton stond lang aan de leiding van het kampioenschap in 2007. Maar de Brit verspeelde in de laatste race het kampioenschap aan de Fin Kimi Räikkönen. Hoeveel Hamilton nu gaat verdienen is niet bekend.