Maduro vertrekt naar Valencia

Matthias (Veritaz)
Ronald Koeman heeft zich per direct kunnen verzekeren van de diensten van Hedwiges Maduro. De middenvelder van Ajax zal zijn handtekening zetten onder een contract van 4,5 jaar. Ajax krijgt naar verluidt drie miljoen euro voor Maduro.

Het vertrek van Maduro komt niet als een verrassing. Vorige week had Maduro aangekondigd dat hij wilde vertrekken bij de Amsterdamse club. Zijn contract liep aan het eind van het seizoen af, maar de 22-jarige middenvelder zinspeelde al op een eventueel vertrek in januari. Koeman zag de komst van Maduro wel zitten, aangezien Valencia aan een zwakke reeks bezig is in de Primera División. Ajax en Valencia zitten nog rond de tafel om de details van het contract te bespreken.

Koeman en Maduro kennen elkaar nog van hun tijd bij Ajax. Koeman was als trainer degene die hem op jonge leeftijd liet debuteren. Na een goed begin van zijn carričre raakte Maduro echter in een slop. Hij kreeg steeds minder speeltijd bij Ajax en ook kon hij niet meer rekenen op een uitnodiging bij Oranje.