M. Cech ziet Newcastle best zitten

Maikel (WeebI)
Marek Cech heeft aangegeven een overstap naar Newcastle United wel te zien zitten. Toch gaf hij direct aan ook geen directe intentie te hebben zijn huidige club, FC Porto, te verlaten.

De Slowaakse international heeft zich ontwikkeld als basisspeler bij de Portugese topclub. In het seizoen 2005/06 pakte hij nog de dubbel onder trainer Co Adriaanse. Cech speelt meestal als linksback en was een gewilde speler van Sam Allardyce, de voormalig trainer van Newcastle United. De nieuwe trainer Kevin Keegan zal zijn eigen verlanglijstje hebben, maar als Cech erop zou staan is de Slowaak in ieder geval geïnteresseerd.

"Ik verlaat Porto alleen als ik een echt goede aanbieding krijg", vertelde hij aan Pravda. "Ik zoek een manier om nog een stap hoger te gaan. Ik reken Newcastle niet bij clubs die beter zijn dan Porto aangezien wij wel prijzen winnen en ieder jaar Champions League spelen, en hem zelfs wonnen vlak voor ik kwam. Maar ik zou graag eens van de Premier League willen proeven. Het niveau is zeker een stuk hoger dan in Portugal. Het probleem is alleen dat er een andere manager zit. Ik heb een goede positie opgebouwd hier en ik zou nu niet graag onzeker willen zijn over waar ik sta."