'Volleybalteam heeft tijd nodig'

Olga (Nuongirl)
Na vijf Olympische Spelen gaat het Nederlandse mannenvolleybalteam dit jaar voor het eerst niet naar het olympische toernooi. De technische directeur van de Nederlandse volleybalbond, Joop Alberda, heeft gezegd dat hij dit al had ingecalculeerd.

"Bij mijn aanstelling in 2006 wisten we dat de kans op de Olympische Spelen in Peking klein was. Desondanks zijn we er voor gegaan. Alles is meegenomen, maar eigenlijk kwam Peking te vroeg", aldus Alberda na de uitschakeling in de halve finales van het olympisch kwalificatietoernooi in Izmir.

"Het nationale team ligt op schema richting de Olympische Spelen van 2012. Ook in vergelijking met andere landen doen we het qua ontwikkeling goed. Italië zit bijvoorbeeld in een vergelijkbare cyclus. Zij hebben ook een generatie gehad die onwaarschijnlijk goed heeft gepresteerd, maar zijn nu ook niet zeker van de Olympische Spelen in Peking. De dragende spelers zullen stoppen binnen afzienbare tijd. Italië moet ook weer met een nieuwe generatie beginnen. In die ontwikkeling liggen wij al voor op Italië en ook op de Serven."