Button wil in 2009 wereldkampioen worden

Jan Willem (WEST)
Als het aan Jenson Button ligt wordt hij in 2009 wereldkampioen. De Brit heeft het vertrouwen in Honda gevonden. Nu Ross Brawn het team gaat leiden, verwacht Button dat het team grote sprongen voorwaarts gaat maken.

Honda kende een moeilijk seizoen in 2007. Voor zowel Jenson Button als Rubens Barrichello liet de wagen hun te vaak in de steek. "Ik ben zo blij dat we Ross hebben. Toen hij voor het eerst bij het team binnen stapte, kreeg hij het grootste applaus dat ik ooit gezien had", verklaarde Button op de Autosport International show.

Hoewel Button denkt dat Brawn niet als enige voor een ommekeer bij het team kan zorgen, denkt hij wel dat in 2008 het team grote stappen vooruit gaat maken. Button: "Ik denk dat we in 2008 al flink in de buurt zullen komen en in 2009 zouden we om de wereldtitel moeten strijden. Als we met een goede auto op die positie terecht kunnen komen, dan zal het team ook het kampioenschap winnen. We zijn nu erg sterk."

Button beweert dat het niet eens zo'n heel slecht jaar bij Honda was. "Het klinkt misschien stom, maar als we een redelijk jaar gehad hadden, waren we misschien op dezelfde weg doorgegaan", legt hij uit. [i]"Na zo een slecht jaar realiseerden wij ons dat we iets moesten veranderen en dat hebben we gedaan. Ik kijk uit naar de toekomst met Honda," aldus een strijdvaardige Button.