Ferguson: "Geruchten nonsens"

Maikel (WeebI)
Sir Alex Ferguson heeft enkele geruchten omtrent zijn spelers naar het land der fabelen verwezen. De trainer van Manchester United vertelde over Cristiano Ronaldo en Edwin van der Sar.

Volgens de laatste geruchten zou Real Madrid een megabod voorbereiden op Ronaldo. De sterspeler van United staat al jaren in de belangstelling van de Spaanse topclub. Bovendien zou de zaakwaarnemer van Ronaldo in contact met Real zijn geweest over een mogelijke transfer. Volgens Ferguson gaat dit nergens over, aangezien de Red Devils de Portugees niet zullen verkopen.

"We hebben nooit met een zaakwaarnemer gesproken", vertelde Ferguson. "Directeur David Gill vertelde dat eerder al, en hij heeft gelijk. Het is ook complete nonsens. Waarom zouden we Ronaldo verkopen? Omdat het om hem gaat moeten we wel reageren op dit soort geruchten. We willen niet dat fans gaan denken dat we er ook maar een seconde over twijfelen. We verkopen alleen spelers die we willen verkopen."

Ook kon Ferguson melden dat de geruchten rond Edwin van der Sar onwaar zijn. De Nederlandse doelman zou naast zijn huidige taak als eerste doelman ook keeperstrainer worden, nadat Tony Coton om medische redenen hiermee moest stoppen. "Edwin is niet zijn opvolger", zei de Schot. "Hij wil als speler doorgaan, en dat is een logische houding. Als hij nu al gaat denken aan wat hij na zijn actieve carričre wil gaan doen kan dat zijn mentale aanpak gaan veranderen en zijn prestaties beďnvloeden. Dat is hoe wij er naar kijken."