Skrtel nieuwe aanwinst Liverpool

Maikel (WeebI)
Martin Skrtel speelt tot de zomer van 2012 in het shirt van Liverpool. De Engelse club nam de verdediger vandaag definitief over van Dick Advocaat's Zenit Sint Petersburg.

Het was al zo goed als zeker dat Skrtel naar Liverpool zou komen, maar nu de Slowaakse international er ook persoonlijk uit is met de club en de medische keuring doorstond kon hij zijn handtekening neerzetten. De 23-jarige verdediger zal de defensie van The Reds gaan versterken, hetgeen hard nodig was. Naast Jamie Carragher, Daniel Agger en Sami Hyypiä heeft Liverpool nauwelijks gelauterde verdedigers.

"Niet veel mensen zullen hem kennen, maar hij is een Engelsachtig type speler", vertelde trainer Rafa Benítez. "Hij is aggressief, snel en goed in de licht. Vooral zijn mentaliteit staat me aan. Ik heb hem veelvuldig bekeken en hij doet me denken aan Carra (Carragher, red), en dat is natuurlijk positief." Benítez denkt niet dat hij aankomend weekend al zijn debuut maakt. "Ik denk niet dat hij al klaar is. De Russchie competitie eindigde meer dan een maand terug, en de laatste competitieve wedstrijd die hij speelde was in december in het kader van de UEFA Cup."