Davids aanvoerder tegen AZ

Sjors (Sj0rSz)
Edgar Davids fungeert aanstaande zondag, in de topper tussen Ajax en AZ, als aanvoerder. De Ajacied keert na een half jaar afwezigheid weer terug in de selectie. Tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles liep de middenvelder namelijk een beenbreuk op.

"Davids start in de basis. We kijken hoe lang hij het volhoudt." liet Adrie Koster, trainer van Ajax, weten. De oefenmeester is zeer content met de terugkeer van de middenvelder. "Hij kan niet alleen goed voetballen. Hij laat andere jongens ook beter functioneren. Daarom heb ik hem meteen aanvoerder gemaakt. Na het vertrek van Stam misten we een dergelijke speler. Ik ben overigens ook heel erg blij met de terugkeer van Perez. Ook hij maakt ons sterker."

Koster kampt overigens nog wel met enige defensieve zorgen in aanloop naar de wedstrijd tegen AZ. Zo kan de trainer geen beroep doen op Thomas Vermaelen en Gregory van der wiel. Ook George Ogararu zal het duel aan zich voorbij moeten laten gaan. De Roemeen is namelijk geschorst. "Gelukkig komen Vermaelen en Van der Wiel snel terug," aldus de oefenmeester van Ajax. "Maar we willen toch nog graag een verdediger aantrekken. Het klopt dat we Bruno Silva er graag snel bij hebben. Maar dan moeten Ajax en FC Groningen natuurlijk wel tot een akkoord komen."