Het FOK! voetbalforum bestaat 5 jaar!

Olga (Nuongirl)
Er wordt dezer dagen een klein feestje gevierd op het FOK!forum. Het voetbal forum viert namelijk dat het 5 jaar bestaat. In die 5 jaar is het uitgegroeid van een experiment tot één van de grootste voetbalfora van Nederland. Ter gelegenheid van dit jubileum hebben de users een speciaal topic gemaakt; dat vind je hier

Op 1 januari 2003 ging het voetbalforum open. In eerste instantie is Voetbal een tijdelijk forum. Tot dan toe werd het voetbal besproken in Sport . Het forum gaat van start onder de begeleiding van Doc & Golfer en groeit in de maanden daarna uit tot een volwaardig subforum. Daarom wordt na enige tijd besloten VBL een vaste plek te geven in de forumindex. In de jaren daarop groeit VBL zelfs door tot één van de grootste subfora van het forum met meer dan 2,6 miljoen posts.

Buiten de te verwachten topicreeksen van bijvoorbeeld de grote clubs zijn er ook veel bijzondere topics in VBL ontstaan. Zo is er bijvoorbeeld het Voetbalfoto onderschriftcompetitie, een topic waarin users grappige en originele onderschriften verzinnen bij voetbalfoto's. In de afgelopen 107 delen heeft dit vele leuke inzendingen opgeleverd, de leukste staan verzameld in het jubileumtopic. Een andere bijzondere topicreeks was het topic waarin SCH de users vroeg zichzelf op de foto te zetten met een vergiet en een voetbalsjaal. Dit leverde een bijzonder overzicht van de users van VBL op.

Dat voetbal spannend kan zijn bleek wel op 29 april van 2007. Op die dag vond de bijzondere ontknoping van de Eredivisie plaats, AZ, Ajax en PSV streden in 2 spannende uren om de titel en dat bleef ook op het forum niet onopgemerkt. De livetopics vlogen vol en emoties rezen de pan uit wat resulteerde een rij records voor VBL en veruit de drukst bezochte plek van het forum voor die dag.

Al met al is het voetbalforum een vaste plek voor vele users geworden. Methodmich wist het treffend te verwoorden: "VBL is kortom een grote kantine op internet. (...) Dat is nu al vijf jaar zo. Zo zal het vast nog jaren blijven. Want voetbal blijft voor veel mensen nu eenmaal de belangrijkste Bijzaak in het leven. Posten zullen we dus, tot we erbij neervallen!"