Ferrari presenteert F2008

Sander (sanger)
Gisteren presenteerde Ferrari haar 2008-bolide in de Ferrari-fabriek in Maranello. De F2008, intern 659 genoemd, is een compleet nieuw ontworpen bolide die is afgestemd op de 2008-reglementen.

Ferrari heeft veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van de bolide. De aandacht was met name gericht op het begrijpen en verbeteren van de zwakke punten van de F2007; het snelheidstekort op circuits met snelle bochten en de betrouwbaarheid. Naast deze verbeterpunten heeft het uiteraard rekening gehouden met de nieuwe regelgeving voor versnellingsbak, standaard ECU en elektronische hulpmiddelen.

Uiterlijk doet de Ferrari veel denken aan de F2007. Alleen de nieuwe neus, die wel iets wegheeft van een Toyota-neus van afgelopen seizoen, en de hogere cockpitranden doen vermoeden dat het een compleet nieuwe bolide is. Desondanks heeft het team veel tijd gestoken in het opnieuw ontwerpen van de aerodynamica alsmede de wielophangingen. Daarnaast is de bolide ook beter afgestemd op de wensen van beide coureurs; Felipe Massa en Kimi Raikkonen.

Ferrari heeft reeds aangegeven dat er tot het eerste GP weekend in Australië volop doorontwikkeld wordt. Dit zou inhouden dat de bolide tegen die tijd kan verschillen met de foto’s die wij kunnen tonen.