Jaaroverzicht 2007: Antonio Puerta

Maikel (WeebI)
Op zaterdag 25 augustus werd de voetbalwereld opgeschrikt door een incident tijdens de wedstrijd Sevilla - Getafe. Antonio Puerta stortte tijdens het duel ter aarde en keek even later verdwaasd om zich heen. De Spaanse vleugelspeler van de thuisclub kon samen met verzorgers van het veld lopen en werd naar het ziekenhuis gebracht. 's Nachts bleek de international meerdere hartaanvallen te hebben gehad en verkeerde hij in levensgevaar op de Intensive Care van het Vírgen del Rocío ziekenhuis te Sevilla.

De dagen na het duel verslechterde de situatie van de slechts 22-jarige voetballer. Terwijl de selectie afreisde naar Griekenland voor het Champions League-duel met AEK FC op 28 augustus overleed Puerta uiteindelijk. Op dat moment had de Spanjaard reeds hersenletsel opgelopen. Het duel met de Grieken werd afgelast en heel voetbalminnend Europa was in diepe rouw door de dood van de tweevoudig UEFA Cup-winnaar. 's Avonds bewezen supporters van Sevilla en stadsrivaal Betis de laatste eer aan de overleden speler.

Vlak voor het eind van het afgelopen jaar overkwam de Schotse competitie een soortgelijk geval. De Schotse middenvelder Phil O'Donnell van Motherwell zakte in de competitiewedstrijd met Dundee United in elkaar. Later zou blijken dat ook bij hem een hartfalen de oorzaak van zijn overlijden was.