Kuijt: "Ik moet geduld hebben"

Maikel (WeebI)
Liverpool-spits Dirk Kuijt verwacht meer kritiek op hemzelf nadat hij enkele grote kansen miste. Zo verloor Liverpool meerdere malen punten nadat Kuijt de goal niet wist te raken.

Kuijt is met zeven treffers de op twee na beste doelpuntenmaker van the Reds, maar heeft dit seizoen nog niet overtuigd. Vooral de 0-0 tegen Blackburn Rovers in november en het gelijkspel met Manchester City vorig weekend werd de spits aangerekend, aangezien hij uitgelezen kansen niet wist te verzilveren. Kuijt vindt dat de kritiek die je dan ontvangt niet meer dan terecht is bij een grote club.

"Als je een speler bent van een club als Liverpool, moet je je realiseren dat de mensen wat van je verwachten", vertelt de Nederlander. "Als je goede dingen laat zien, staan de kranten vol met lof. Als je een paar kansen mist of niet goed speelt, wordt dat ook bericht in de media. Maar na het duel met Blackburn was ik misschien wel meer teleurgesteld dan wie dan ook. Ik moet gewoon geduld hebben, dan komen de resultaten vanzelf wel weer. In Nederland scoorde ik heel veel. Veel daarvan kwamen uit kansen vergelijkbaar met die tegen Blackburn. Normaliter gaan die ballen er gewoon in. Het is slechts een kwestie van tijd."