Wouters: "Voetballend niet goed"

vw_caddy
PSV wist vanmiddag NAC thuis te verslaan met 2-0. De uitslag verhult echter het niveau van de wedstrijd wat niet goed te noemen was. Ook bij PSV mist interim-trainer Jan Wouters, net als zijn collega bij Ajax, zelfvertrouwen bij zijn spelers.

Wouters was tevreden met het resultaat maar kon dat niet zeggen over het spel. "Het zelfvertrouwen in de ploeg is weg, we zijn veel te slordig aan de bal en je ziet tijdens de wedstrijd dat veel spelers onzeker zijn. We mogen blij zijn dat het uiteindelijk 2-0 wordt, want voetballend was het niet goed."

Danny Koevermans startte vanmiddag in de basis ten koste van Jefferson Farfan. Wouters daarover: "Farfan heeft geen voorbereiding gehad dit seizoen. Hij begon met een enkelblessure en liep daarna continu achter de feiten aan. Hij was vermoeid en miste scherpte, daarom ben ik niet met hem gestart."

Verder wilde de interim-coach niet teveel in gaan op de onderliggende oorzaak voor het vertoonde spel. "Ik heb er geen zin in om nu nog eens uit te leggen waar dat door komt. Dat het zelfvertrouwen weg is, komt door de wisselende resultaten," aldus Wouters. "Maar goed, het is ook een momentopname. We staan nu al bovenaan, moet je nagaan hoe het gaat als we ook nog eens goed gaan voetballen."

De Eindhovense formatie gaat door de overwinning wel de winterstop in als koploper van de Eredivisie. PSV - NAC was de laatste wedstrijd voor interim-trainer Jan Wouters. Na de winterstop zal Sef Vergoossen het eerste elftal gaan leiden tot de komst van Huub Stevens.