Casillas: "Messi geen groot verschil"

Maikel (WeebI)
Iker Casillas denkt dat het niet veel uit zal maken dat Lionel Messi er morgen niet bij zal zijn in El Clásico. De doelman van Real Madrid verwacht dan ook nog altijd een zeer moeilijk duel.

Messi liep vorige week in het gewonnen competitieduel bij Valencia (0-3) een blessure op, die hem een maand aan de kant houdt. De Argentijnse aanvaller van Barcelona was vorig seizoen nog trefzeker in de derby van Spanje, toen hij er met drie goals eigenhandig voor zorgde dat Barcelona in het spoor van Real bleef (3-3). Casillas denkt dat Barcelona de 20-jarige speler wel zal missen, maar kunnen desondanks rekenen op andere spelers.

"We kunnen winnen van ze, met of zonder Messi", aldus de 26-jarige sluitpost. "Zo'n groot verschil zal het gemis van Messi niet zijn. Het is een belangrijke speler voor ze, maar ze hebben Eto'o weer in de selectie kunnen opnemen. Hij bewees vorige week tegen Valencia al dat hij een machine is." De Spanjaard vindt het wel onbegrijpelijk dat Ronaldinho waarschijnlijk op de bank begint. "Ik vind het vreemd dat hij wissel zou kunnen staan. Hij is de beste speler, en ondanks dat hij nu wellicht niet in grootste vorm steekt kan hij nog altijd beslissend zijn."

Mocht Real winnen dan gaat het de winterstop in als eerste met een gat van zeven punten. Wint Barça, dan wordt de leiding verkleind tot één puntje.