Demouge niet welkom in kleedkamer

JJdJ1984
Andries Jonker, interim-trainer van Willem II, heeft Frank Demouge nog niet kunnen vragen naar de aanleiding van diens rode kaart. De spits kreeg vrijdagavond al na 32 minuten de rood gekleurde kaart van scheidsrechter Kuipers.

De spits haalde Arnar Vidarsson van achteren neer, nadat hij kort daarvoor Stephan Keller probeerde te vloeren. Bij beide overtredingen zat zichtbaar veel ergenis, maar het waarom is niet bekend. Bij een 1-1 stand was de overtreding van Demouge ook onnodig. Zijn actie werd dan ook met onbegrip door publiek, spelers én trainer begroet.

"De rode kaart was het breekpunt. Frank staat bekend om zijn emotie, werklust en power. Hij speelt en scoort weer, dus ik zie weinig aanleiding om dit te doen. Ik ben boos om die kaart ja, maar ik wil eerst het verhaal van hem horen, voordat ik kan besluiten om bijvoorbeeld nog een sanctie op te leggen. Anders zouden spelers of ik hem verwijten kunnen maken en dat wil ik niet. Daarom mocht hij ook niet in de kleedkamer komen, aldus Jonker."