O'Sullivan laat Maguire kansloos

Maikel (WeebI)
Ronnie O'Sullivan heeft het 2007 UK Snooker Championship op zijn naam geschreven. In een weinig spannende finale schoof hij zijn opponent Stephen Maguire met gemak aan de kant: 10-2.

In de middagsessie nam O'Sullivan direct afstand van de Schot. De Engelsman verzamelde keer op keer genoeg punten om de frames bij elkaar te sparen, maar in de middag werd er niet één keer een centurybreak behaald. Dit was vooral te wijten aan het feit dat Maguire steeds begon aan een break, maar vervolgens faalde deze af te maken. De 32-jarige O'Sullivan strafte daarop ieder foutje van de Schot genadeloos af en liep zo moeiteloos uit naar een 8-0 voorsprong. De centurybreaks waren een gemis, vooral na O'Sullivans geweldige comback in de halve finale tegen Mark Selby, die hij besloot in het beslissende frame met een maximale 147-break.

Maguire had tussen de middag- en avondsessie enkele uren de tijd om na te denken over zijn fouten, terwijl O'Sullivan nog maar twee frames verwijderd was van de titel. Maguire wist in ieder geval het eerste frame op zijn naam te schrijven, maar kwam door een foutje één punt te kort voor een centurybreak. Die kwam er wel voor Ronnie the Rocket, die in frame tien een break van 126 liet noteren. Nadat Maguire opnieuw een frame mocht winnen maakte O'Sullivan er een eind aan. Beiden maakten in frame twaalf een fout, maar met een break van 94 besloot de Engelsman de wedstrijd, en pakte daarmee zijn vierde UK Championship-titel.