Nieuws uit de hoofdklasse

Michel (methodmich)
Wekelijks bundelt FOK! Sport al het interessante nieuws uit de zaterdag- en zondaghoofdklasse. Lees hier en je bent weer helemaal bij!

Een nieuwsoverzicht uit de hoofdklasse kan niet zonder trainerswisselingen. Ook deze week gebeurde er wel veel aan het trainersfront.

HSC '21 / Brein gaat ondanks tegenvallende prestaties door met trainer Paul Krabbe. De oefenmeester die ooit met FC Zwolle promoveerde blijft nog twee jaar bij de zondaghoofdklasser. Ronald Grotenbreg blijft ook volgend seizoen bij zondaghoofdklasser De Bataven. De ploeg uit Gendt mikte dit jaar op handhaving, maar draait zelfs boven verwachting mee in het linkerrijtje. Verder besloot Jack van den Berg, ondanks interesse van zijn oude club ASWH, bij Barendrecht te blijven.

Amsterdammer Frans Schuitemaker verlaat Elinkwijk in de zomer. Hij heeft dan drie seizoenen gewerkt voor de zondaghoofdklasser. Ook Theo de Boon houdt er na een periode van drie jaar mee op bij zijn club. Hij verlaat zaterdaghoofdklasser TOGR deze zomer. Peter Visee doet hetzelfde bij GVVV. Ook hij was drie jaar actief bij de zaterdaghoofdklasser uit Veenendaal.

Nieuwe benoemingen waren er voor Dennis Demmers en Jasper de Muijnck. Demmers gaat Excelsior '31 trainen. De 32-jarige werkte eerder met SVZW in de hoofdklasse. De Muijnck verruilt Ter Leede na dit seizoen al na één jaar voor Quick Boys.

Spelersnieuws was er ook. Zo stapte de 27-jarige middenvelder Richard van de Kerkhof ineens op bij Dijkse Boys. Hetzelfde deed Jesse Pastoors bij Babberich. Intern stoorde men zich aan het feit dat Pastoors met JVC Cuijk had gesproken over een overgang in de zomer en het gedrag van Pastoors. Hij maakte te vaak schwalbes volgens de technische staf. Pastoors gaat nu per januari al voor JVC Cuijk spelen. Ook Sander Schouwenaar verruilt zijn club OJC Rosmalen in de winterstop voor een andere ploeg. Hij gaat naar EVV, waar hij Stef Bergmans moet vervangen. Elinkwijk trok de 32-jarige Surinamer Dennis Baino aan voor de rest van dit seizoen.

Ex-prof Johan van der Werff gaat Papendrecht helpen. Hij zal tot de zomer keepen voor de zondaghoofdklasser, die doelman Jim van Leer met een zware blessure zag wegvallen. Van der Werff blijft ook trainer bij zaterdag eersteklasser De Zwerver uit Kinderdijk.

Spakenburg hoopte ex-prof Miel Mans vast te leggen, maar de KNVB gaf hier geen toestemming voor. Spakenburg zal nu onderzoeken of het Mans niet alsnog kan aantrekken.

Kozakken Boys zag technisch directeur Adriaan Blokland opstappen. Hij had een verschil van mening over de te volgen technische koers. Jarenlang was Blokland verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie in Werkendam.