Uitslag Liverpool - Manchester United

Maikel (WeebI)
Liverpool heeft vanmiddag een dure nederlaag geleden. In de topper met kampioen Manchester United werd een doelpunt van Carlos Tévez de thuisclub uiteindelijk fataal.

Liverpool, dat Ryan Babel op de bank liet beginnen maar Dirk Kuijt in de basis zette, was het merendeel van de wedstrijd de betere. Het creëerde echter maar sporadisch kansjes, en met name Nemanja Vidic bleek een doorn in het oog van Kuijt en zijn aanvalspartner Fernando Torres. Ook Edwin van der Sar, die er niet altijd even zeker uitzag, was meermaals belangrijk. Tegen de verhouding in maakten de bezoekers vlak voor rust de openingsgoal. Ryan Giggs' hoekschop belandde bij Wayne Rooney en zijn gekeerde inzet werd uiteindelijk middels een rebound binnengetikt door Tévez.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld vrijwel ongewijzigd. Toch kwam United er vaker gevaarlijk uit en moest Rooney tot twee keer toe eigenlijk de wedstrijd beslissen. De Engelsman faalde echter opzichtig, en kon zijn matige optreden niet goed maken met een treffer. Uiteindelijk bleek dat niet nodig, want de enige treffer hield stand. Ook de ingevallen Babel kon niet voor de gelijkmaker zorgen, ondanks enkele gevaarlijke acties. United gaat nu aan de leiding in Engeland, al kan dat van korte duur zijn. Arsenal moet namelijk later vandaag nog aan de bak in de andere topper: de stadsderby met Chelsea.

Liverpool FC - Manchester United FC 0-1
43' Carlos Tévez 0-1