Nys wint in Essen

Maurice (Maurisico)
Sven Nys heeft vandaag de cross in Essen gewonnen. De cross telt mee voor de Gazet van Antwerpen-trofee.

Bart Wellens ging als eerste het veld in, maar daarna liet Nys gelijk zijn kwaliteiten zien. Nys sprong, dankzij bonificatieseconden in de tweede ronde, over Wellens in de tussenstand van de GvA-trofee. Daarna liet hij zich weer terugzakken. Uiteindelijk liet Nys zien dat hij toch de sterkste was en niemand een antwoord had op zijn demarrages. Lars Boom legde beslag op de tweede plek, Jens Stybar werd derde.

"Ik heb gewonnen door voor de koers de juiste tactiek te kiezen. Ik startte op de juiste banden en kon zo wegrijden en de punten in de tweede ronde nemen. Ook Albert koos hetzelfde type band, maar al de rest moest wisselen. Dat wist ik van bij de start", aldus Nys. "Ik win misschien niet met de sterkste benen, maar wel met verstand. Ik neem de leiding over in de stand, maar met elf punten voorsprong durf ik niet te te zeggen dat de trofee al binnen is."

Ook Lars Boom was tevreden: "Ik juichte toen ik over de streep kwam, omdat ik Stybar geklopt had in de sprint. Die durft wel eens rare capriolen uit te halen en daarom was ik blij dat ik sneller was. Je moet eerlijk sprinten, hee. Ik ben heel blij met deze uitslag, ik voelde me ook al heel goed bij de start."