Pijpers blijft bondscoach Kazachstan

Maikel (WeebI)
Arno Pijpers zal ook de aankomende twee jaar op de bank zitten bij Kazachstan. De bondscoach van het nationale elftal tekende bij tot het WK van 2010.

De Nederlander slaagde er niet in om met Kazachstan het hoofdtoernooi van EURO 2008 te bereiken. Niet verrassend, aangezien Kazachstan het nooit goed heeft gedaan, maar onder Pijpers kwamen toch de eerste succesjes. De trainer nam als eerste westerse coach het stokje in januari 2006 over, en wist met zijn land tien punten te verzamelen in kwalificatiegroep A. Hierdoor eindigde Kazachstan boven Armenië en Azerbeidzjan, hetgeen een prestatie betekende voor de Kazachstanen.

Pijpers is sowieso geen vreemde in het land, aangezien hij ook al bij enkele clubs heeft gewerkt. Hij behaalde met FC Astana de landstitel in 2006 en werkte als consultant voor FC Alma-Ata in de tweede helft van het afgelopen seizoen. In het nieuwe contract staat echter dat de Nederlander zich volledig gaat richten op het nationale team. "De laatste twee jaar heeft ons land een grote stap voorwaarts gemaakt", vertelde Sayan Khamitzhanov van de Kazachstaanse bond. "Pijpers wordt gesteund door iedere speler. Deze factoren hebben ervoor gezorgd dat er een nieuwe verbindtenis voor hem klaarlag."