Coureurs Force India deze maand bekend

Dennis (dennistd)
Voor het einde van deze maand zal Force India haar coureurs voor komend seizoen bekend maken. Dit vertelde de Indiër Vijay Mallya, die mede-eigenaar van het team is.

Het is bijna zeker dat Adrian Sutil een van de coureurs voor volgend jaar is. De teamgenoot van de Duitser is echter nog niet bekend. Tijdens vorige tests hebben Klien, Fisichella en Liuzzi voor het team getest. Mallya bevestigde dat dit een shoot-out voor het tweede stoeltje was.

"Ik zal nu een moeilijke beslissing moeten nemen", zei Mallya. "Al deze coureurs zijn heel erg goed. Ieder van hen kan weer een andere sterke eigenschap meenemen naar het team. Het mag duidelijk zijn dat we Adrian Sutil in de ene auto willen hebben en dat we in de andere auto een coureur willen die de lat voor hem hoger kan leggen, zodat beide coureurs steeds betere prestaties zullen neerzetten en de ingenieurs verder kunnen helpen."

"Eind december zullen we de tweede rijder bekendmaken. Ik wil nog even goed nadenken over wie ik in het tweede stoeltje wil hebben. Dit is zeer belangrijk voor het team en ik wil dan ook geen overhaaste beslissing nemen", aldus de Indiër.