Speculaties over inhoud deal Alonso-Renault

Wouter (ziggyziggyziggy)
Het is niet duidelijk wat voor deal Fernando Alonso met Renault heeft voor zijn terugkeer naar zijn oude team. De wereldpers noemt verschillende bedragen en looptijden.

Het Franse team heeft niet bekend gemaakt voor hoe lang Alonso heeft getekend, en ook het bedrag dat de Spanjaard zal verdienen is niet bekendgemaakt. De wereldpers speculeert er ondertussen lustig op los.

Volgens het Duitse persagentschap DPA zou een woordvoerder van Renault hebben gezegd dat Alonso tot het einde van 2009 heeft getekend. Ook de Spaanse sportkrant Marca deelt die mening. Het Duitse Auto Motor und Sport heeft het echter over een driejarig contract, waarmee 93 miljoen euro gemoeid zou zijn. De Engelse kranten The Times en The Independent hebben het over dezelfde looptijd, maar wagen zich niet aan bedragen.

Volgens The Daily Mail heeft Alonso weliswaar voor meerdere seizoenen getekend, maar is een clausule ingebouwd waarmee de coureur al na één seizoen naar Ferrari mag overstappen. El Mundo Deportivo, uit Spanje, denkt dat Alonso überhaupt voor slechts één jaar heeft getekend, Diario AS voegt daar nog een wederzijdse verlengingsmogelijkheid tot 2009 aan toe.