Verbeek: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt"

Sjors (Sj0rSz)
SC Heerenveen is er zondag in geslaagd om de derby van het Noorden, tegen FC Groningen (4-2), te winnen. Binnen een kwartier hadden beide ploegen al twee keer gescoord. Ook de overige treffers werd voor de rust al gemaakt.

"De eerste minuten vandaag tartten alles," was de duidelijke taal van Gert-Jan Verbeek, trainer van SC Heerenveen. "Ik heb al heel wat meegemaakt hier, maar dit nog niet. We staan er nu goed voor, maar de komende weken zal duidelijk worden waar we echt staan." Met het laatste refereerde de oefenmeester naar de komende weken. SC Heerenveen speelt dan achtereenvolgens tegen FC Twente, Roda JC, NAC en Feyenoord.

Ook de trainer van FC Groningen, Ron Jans, was verbaasd over het begin van de wedstrijd. De Groningse formatie ging namelijk twee keer in de fout, waardoor de thuisploeg binnen vijf minuten op een comfortabele 2-0-voorsprong stond. Toch wisten de bezoekers vrij snel langszij te komen, maar uiteindelijk werden er toch nog twee tegengoals geïncasseerd.

"We hebben hard gewerkt, aanvallend goed gespeeld en kansen gehad. Maar we hebben niet goed verdedigd. Vier tegentreffers in de eerste helft is gewoon laakbaar. Dat mag niet. Doordat Danijel Pranjic meer naar binnen speelde en Miralem Sulejmani juist meer naar buiten, hadden we een probleem. We coachten niet goed en daardoor kwam het centrum helemaal open te liggen. Daar profiteerde Bradley goed van", aldus Jans.