WB Heerenveen: Wüst tegen Smit op 3000 meter

Sjors (Sj0rSz)
Ireen Wüst zal aanstaande vrijdag, op de 3000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, de strijd aangaan met Gretha Smit. Dit werd vanmiddag, na loting voor de wedstrijden in de Friese stad, bekend gemaakt.

Smit wist vorig weekend, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Kolomna, de beste tijd neer te zetten. Toch won de Nederlandse uiteindelijk niet, omdat ze in de B-groep van moest starten. Wüst kwam in de Russische stad niet in actie. De Brabantse schaatsster verbleef op Cyprus om aan haar conditie te werken.

In de laatste rit van de drie kilometer verschijnt Renate Groenewold aan de start. Zij moet het opnemen tegen Kristina Groves uit Canada. Voorafgaand aan deze rit strijden de Canadese Clara Hughes en de Duitse Claudia Pechstein tegen elkaar. In de achtste rit zal Europees kampioene Martina Sáblíková in actie komen.

Ook bij de mannen is er vuurwerk te verwachten. Zo zullen Erben Wennemars en Mark Tuitert het in de achtste rit van de 1500 meter tegen elkaar opnemen. Direct daarna verschijnt Simon Kuipers op het ijs. Hij zal de strijd met Havard Bokko aan moeten gaan. Ook de laatste rit van deze afstand zal voor spanning zorgen. Shani Davis, houder van het wereldrecord, rijdt dan namelijk tegen olympisch kampioen Enrico Fabris.